Hoe een tankkaart voor uw bedrijf kiezen?

De tankkaart is een goed hulpmiddel om gemakkelijker en goedkoper te tanken voor particulieren.

Aan de andere kant kunnen ook bedrijven er gebruik van maken en in de meeste gevallen biedt zo’n tankkaart niets dan voordelen.

De meeste ondernemingen die regelmatig gebruik maken van een zakelijk voertuig, zoals auto’s, bussen of bestelwagens, hebben baat bij een tankkaart voor een bedrijf. Of het nu gaat om een KMO, een NV of een groot internationaal bedrijf, onderstaand overzicht met tips helpt u om snel de beste tankkaart te kiezen.

Vergelijk gratis 1 of meerdere offertes

6 belangrijke tips en aandachtspunten bij de zoektocht naar een tankkaart voor bedrijven

Een tankkaart voor een bedrijf aanvragen kan in één twee drie, maar toch is het belangrijk dat u deze knoop niet zomaar doorhakt. Onderstaand overzicht helpt u om u op voorhand goed te informeren over de voordelen, aandachtspunten en eventuele moeilijkheden die bij de aanvraag van een tankkaart komen kijken.

1. Een tankkaart voor een wagenpark of eigen bedrijfswagen

Ten eerste is het een goed idee om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor grote wagenparken en fleet managers van bijvoorbeeld vrachtwagens. Als u daar beheerder van bent, dan is het doorgaans een goed idee om een tankkaart voor bedrijven te nemen.

Hiermee kunnen immers alle transacties voor benzine- en dieselwagens, vrachtwagens en tal van andere grote en kleine voertuigen geregistreerd worden. U kunt er dan voor kiezen om medewerkers binnen uw onderneming te laten tanken met diesel, benzine of een combinatie.

2. Maak gebruik van een merkeigen tankkaart of multimerkenkaart

Daarbij beschikken ondernemingen die gebruik maken van zakelijke transportmiddelen ook over de mogelijkheid om een fuelcard voor bedrijfswagens en zelfs vrachtwagens aan te vragen. Hiervoor kunt u terecht bij uiteenlopende aanbieders van merkeigen kaarten.

Ook uitgevers van kaarten voor multimerken, zoals fuelcards, zijn een mogelijkheid.

Vervolgens is het ook een optie om een fleet tankkaart aan te vragen voor uw onderneming of organisatie.

Tankkaarten vergeljken

3. Vraag eventueel meerdere kaarten aan

Ondernemingen kunnen in één keer meerder tankkaarten aanvragen bij een aanbieder, waardoor meteen alle chauffeurs binnen het bedrijf over een kaart beschikken. In dit geval geniet u doorgaans van interessante voordelen. In die zin kan het aanvragen van meerdere kaarten vergelijken worden met inkopen doen in bulk.

Belangrijk is dat u altijd nagaat welke financiële voordelen u krijgt als u een groter volume kaarten aanvraagt. De prijs voor benzine of diesel ligt doorgaans immers pas lager vanaf een bepaald aantal aangevraagde tankkaarten.

4. Een fiscaal aftrekbare tankkaart

Een belangrijk voordeel van een tankkaart voor ondernemingen is dat deze altijd fiscaal aftrekbaar is. Om daarvan te genieten, moet u doorgaans wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

U kunt een prepaid tankkaart voor uw bedrijf trouwens ook als relatiegeschenk geven of uw personeel een tankkaart aanbieden voor zakelijke doeleinden zonder of met een (eigen) bedrijfswagen. De fiscale mogelijkheden zijn kortom erg divers.

4. Onderzoek de verschillende aanbieders van tankkaarten

Bij de zoektocht naar een goede tankkaart voor uw bedrijf let u best op de verschillende aanbieders en hun specifieke voorwaarden. Enkele goede voorbeelden zijn:

– Q8
– Texaco
– Shell
– Esso
– LukOil
– DCB
– TotalEnergies

Elke aanbieder hanteert unieke voorwaarden. Gelukkig kunt u deze gemakkelijk online vergelijken, waardoor de zoektocht naar de beste tankkaart voor uw onderneming meteen een stuk gemakkelijker wordt.

5. Bijkomende voordelen van een tankkaart voor bedrijven

Het is duidelijk dat een tankkaart voor ondernemingen heel wat voordelen biedt, waaronder de mogelijkheid om als beheerder van de kaarten meer zicht te hebben op het verbruik van bedrijfswagens. Zo weet u altijd hoe veel brandstof iemand opneemt, hoe veel dat kost per maand en meer.

Daarbij ontvangt de beheerder van de kaart(en) ook elke twee weken of maandelijks een factuur van alle transacties. Hierdoor bespaart u dan weer tijd en geld voor de boekhouding van uw onderneming.

6. Let op eventuele kosten voor de tankkaart

Een tankkaart voor een bedrijf is in de meeste gevallen helemaal gratis aan te vragen bij een erkende aanbieder. Aan de andere kant bestaat de kans dat u extra kosten betaalt. Soms is dit een waarborg voor de kaart, maar het kunnen ook bijvoorbeeld administratieve kosten zijn.

Niettemin komt het gebruik van een dergelijke kaart u uiteindelijk toch goedkoper uit. Voor bedrijven die er alles aan willen doen om geld te besparen, is een tankkaart aanvragen dus zeker geen overbodige luxe. Zelfs als u wat extra betaalt voor het aanvragen van de kaart, bespaart u jaarlijks tot wel duizenden euro’s aan brandstof.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel voertuigen heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.