Brandstofprijzen 2024: tips om goedkoper te tanken

Uw wagen kost nu eenmaal geld, zeker wat brandstof betreft. We geven graag een lijstje mee met de voornaamste tips om te besparen. uw portemonnee kan er maar wel bij varen…

8 richtlijnen om te besparen op de brandstofprijs in 2024

Brandstofprijzen 2019

De prijzen voor benzine ’95, ’98, diesel en LPG nemen een behoorlijke hap weg uit ons budget. Toch is het mogelijk om met een minimum aan inspanningen op deze kost gevoelig te besparen. Neem even de tijd om deze tips door te nemen.

Vraag advies aan een tankkaart aanbieder

 1. Kijk en vergelijk de brandstofprijzen
  Neem de tijd om even uit te zoeken in welke stations u het goedkoopst kunt tanken. Soms zijn er grote verschillen in de prijs en kan u met eventje omrijden heel wat geld uitsparen. Tankstations langs de autosnelweg zijn doorgaans duurder.
  Hebt u al een tankkaart? Dit is zeker het overwegen waard. U kan zo aantrekkelijke kortingen krijgen. Check zeker ook de prijzen op internet en houd eventuele dalingen of stijgingen in het oog.
 2. Hou uw gaspedaal onder controle 
  Rijd niet te snel! Bij een snelheid van 130 km per uur verbruikt u tot 30% meer dan bij een snelheid van 100 km per uur. Het verbruik stijgt bovendien wanneer u vaak vinnig gas geeft. Zogenaamd sportief rijden is dus eigenlijk het domste wat u kan doen.
  Ook bruusk remmen kost geld, want dan moet u weer op snelheid komen. Rij ook niet te lang in een te lage versnelling. Anticipeer op wat andere weggebruikers doen. Gebruik waar mogelijk cruisecontrole.
 3. Controleer de bandenspanning 
  Iets wat al te veel chauffeurs vergeten: check geregeld uw bandenspanning. Is die te laag, dan rijdt uw auto minder vlot en dat vergt alleen maar meer benzine. Banden op de juiste spanning kunnen tot 5% besparen en dat scheelt toch weer een slok op een borrel.
 4.  Zet uw motor af bij het wachten 
  Als u meer dan dertig seconden moet wachten (bijvoorbeeld voor een overweg, een draaibrug,…), is het interessant om uw motor af te zetten. Misschien een minimale winst, maar over verloop van tijd loopt dit toch weer aardig op.
 5. Rijd uw tank niet volledig leeg 
  Rijden tot het lichtje van uw tank brandt ten teken dat hij bijna leeg is moet u vermijden. Wanneer uwtank leeg is, zal bij het tanken lucht meekomen uit de pomp. Dit kan een schadelijke effect hebben, want zo kan de tank opgewarmd worden en komt een goede werking in het gedrang.
 6. Schakel overbodige functies uit 
  Airco, muziek, achterruitverwarming, opladers,  mistlampen: allemaal leuk, maar al die dingen vreten energie. Die moet door de motor geleverd worden en die heeft brandstof nodig. Door hier op te letten kan u alweer enkele procenten in het verbruik besparen.
 7. Vermijd onnodig gewicht 
  Een dakkoffer is handig, maar het zorgt voor extra gewicht en dat moet u vermijden. Want hoe zwaarder uw wagen, hoe meer energie er nodig is om alles in beweging te brengen en houden. Laat dus ook geen zware boodschappen lange tijd in de koffer liggen.
 8. Kies voor een zuinige auto 
  Een tip die misschien voor de hand ligt: kies bij de aankoop van uw volgende wagen voor een zuinige auto.

De oplossing tegen te hoge brandstofprijzen? Dat is een tankkaart

Brandstofprijzen 2019

Volgt u bovenvernoemde richtlijnen, dan maakt u al een grote stap naar een aantrekkelijke besparing. Maar de grootste besparing voor uw bedrijf is zonder twijfel de tankkaart.

U geniet niet alleen van een extra korting aan de pomp (indien u voor een multimerken-kaart kiest, zal dit mogelijk zijn in elk tankstation), u hoeft ook geen tankbonnetjes meer bij te houden en u geniet van extra diensten (car wash,…)

Heeft u interesse in Ă©Ă©n of meerdere tankkaart voor uw bedrijf. Vraag dan uw offerte aan en laat u adviseren over de beste tankkaart voor uw bedrijf. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel voertuigen heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.