De multimerken tankkaart

Steeds meer bedrijven geven een multimerken tankkaart aan hun werknemers. Met deze tankkaart kunnen ze zelf kiezen waar ze tanken en hoeven ze niet telkens naar een specifiek tankstation te rijden. In dit artikel geven we u meer informatie over de multinetwerk tankkaart en zetten we alle voordelen voor u op een rijtje.

Vergelijk gratis 1 of meerdere tankkaarten

Waarom geven bedrijven tankkaarten aan hun medewerkers?

Een tankkaart is een elektronische pas waarmee u op een eenvoudige manier benzine, diesel of andere brandstoffen in tankstations kan betalen. Een tankkaart werkt met een unieke pincode die u in de betaalterminal moet ingeven.

Alle tankkaarten werken met achtergestelde betaling. Dit betekent dat u (of uw werkgever) één keer per maand een factuur toegestuurd krijgt met een duidelijk overzicht van alle tankbeurten.

Heel wat werkgevers geven een tankkaart aan hun werknemers. De tankpasjes zijn namelijk een uitstekend alternatief voor een loonsverhoging. De tankkaarten kunnen de medewerkers namelijk zeer interessante fiscale voordelen opleveren, zeker als ze in combinatie met een bedrijfswagen gebruikt worden.

De verschillen tussen een multimerken tankkaart en een eigenmerk tankpas

Tegenwoordig bestaan er twee verschillende soorten tankkaarten, namelijk de multimerken tankkaart en de eigenmerk tankkaart.

Met een multinetwerk tankkaart kan u bij zo goed als alle tankstations tanken. Een eigenmerk tankkaart wordt uitgegeven door een bepaald merk en u moet dan ook steeds op zoek gaan naar een tankstation van deze leverancier. Met een multimerken tankpas hebt u veel meer vrijheid en kan u gewoon bij het dichtstbijzijnde station terecht.

Eigenmerk tankkaarten geven bijna altijd een zeer interessante korting op de brandstofprijs. Tegenwoordig kan u met een multinetwerk tankkaart echter bijna aan dezelfde prijzen tanken. De multinetwerk tankpas is dan ook een ontzettend interessante keuze die enorm veel voordelen met zich meebrengt.

Vergelijk multimerken tankkaarten

De Europese tankkaart multimerk

Als u op zoek bent naar een tankkaart voor meerdere merken, dan hebt u de keuze uit een tankkaart voor nationale tankstations of een Europese tankkaart. Zeker voor transportbedrijven is deze laatste mogelijkheid ideaal.

Met een Europese tankkaart behouden de bedrijven de controle over het brandstofverbruik en hoeven de chauffeurs niet op zoek te gaan naar een bepaald tankstation.

Met een Europese multimerken tankkaart kan u namelijk in een zeer groot deel van de Europese tankstations terecht. Om dit mogelijk te maken, werken heel wat Europese brandstofaanbieders samen. Een mooi voorbeeld is de alliantie tussen Shell en Esso.

voordelen europese tankkaart

Wat zijn de voordelen van een tankkaart voor alle stations?

De optimale dekking is niet het enige voordeel van de tankkaarten voor alle merken. Met deze tankpas kan u namelijk ook goedkoper en veiliger tanken.

Heel wat tankkaarten geven u een zeer interessante korting op de brandstof in de meeste nationale tankstations. Bovendien werkt elke tankpas met een pincode, waardoor elke betaling zeer veilig verloopt.

Verder ontvangt u maandelijks een factuur waarin alle brandstofkosten duidelijke weergegeven worden. Op deze manier behoudt u het overzicht en weet u exact hoeveel brandstof u verbruikt.

Ten slotte werken de meeste aanbieders van multimerken tankkaarten met een online portaal. Zeker voor grote bedrijven die tankkaarten aan verschillende werknemers geven, is dit erg handig. In het portaal kan u het verbruik per persoon duidelijk bekijken en kan u de tankkaart, indien nodig, zelfs deactiveren.

Wie maakt er gebruik van een multinetwerk tankkaart?

Een tankkaart voor alle stations is zowel interessant voor bedrijven als voor zelfstandigen en mensen met een vrij beroep.

Zo wordt de multimerken tankkaart bijvoorbeeld erg vaak door zelfstandige verkopers gebruikt. Met een multinetwerk tankpas kunnen ze overal tanken en kunnen ze hun tankkosten netjes bijhouden.

Verder is dit soort tankkaart ook uiterst geschikt voor transportbedrijven of ondernemingen met verschillende vrachtwagens en bestelwagens.

Bedrijven met een zeer groot wagenpark gebruiken de tankkaart ten slotte om hun chauffeurs efficiënt te laten werken. Op deze manier kunnen ze namelijk zelf kiezen waar ze gaan tanken. Bovendien kan u via de gegevens van de tankkaart controleren of de tankpassen niet te vaak gebruikt worden.

multimerken tankkaart

Waar moet u rekening mee houden?

Voor u een multimerken tankkaart aanvraagt, moet u de kosten van de kaart goed bekijken. Zo rekenen sommige aanbieders opstartkosten aan, terwijl er bij andere kaarten hoge transactiekosten van toepassing zijn.

Verder kan u bepaalde kaarten enkel met een bankgarantie of een voorschot verkrijgen.

Ten slotte moet u natuurlijk ook weten voor welke merken de tankkaart juist geldig is. Er bestaan multinetwerk tankkaarten die u in alle tankstations kan gebruiken, al zijn er meestal wel enkele beperkingen van kracht.

Probeer bovendien een multimerken tankkaart uit te zoeken die u korting geeft op de brandstofprijs. Op deze manier kan u (of uw werknemers) altijd en overal op een goedkope en eenvoudige manier tanken!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel voertuigen heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.