De Europese tankkaart: overal in Europa tanken

Bent u regelmatig op de baan, niet alleen in België maar ook in andere Europese landen? Heeft u werknemers die veel onderweg zijn? Of zoekt u simpelweg naar manieren om de administratie van uw onderneming te vereenvoudigen? Dan zou een Europese tankkaart wel eens de ideale oplossing voor u kunnen zijn!

Het is natuurlijk mogelijk dat u al goed op de hoogte bent van wat een Europese tankkaart is en wat de vele voordelen ervan zijn. Voor het geval u echter nog wel wat meer zou willen weten over Europese tankkaarten, leggen we hieronder kort uit wat een tankkaart in Europa precies inhoudt, en welke voordelen eraan vastzitten voor u en uw onderneming.

Vergelijk gratis 1 of meerdere offertes

Wat is een Europese tankkaart?

De Europese tankkaart is in het leven geroepen om tanken in Europa een stuk gemakkelijker en overzichtelijker te maken.

Met behulp van een Europese tankkaart kan u terecht bij alle tankstations binnen Europa, zolang deze tot het netwerk van de aanbieder van uw kaart behoort. Tankkaarten voor Europa kunnen namelijk uitgegeven worden door zowel individuele aanbieders, zoals bijvoorbeeld Texaco en Shell, als multimerken kaartmaatschappijen.

voordelen europese tankkaart

Voordelen van Europese tankkaarten

Als ondernemer, zelfstandige of vertegenwoordiger van een KMO kan u zowel voor uzelf als uw onderneming heel wat voordeel halen uit het gebruik van een tankkaart in Europa. Er bestaan talloze verschillende Europese tankkaarten en welke het beste bij u past is grotendeels afhankelijk van uw activiteiten, maar voor het geval u twijfelt over de aanschaf zetten we alvast enkele van de grootste voordelen op een rijtje voor u.

Vergelijk gratis 1 of meerdere tankkaarten

1. Simpel en veilig

Een van de grootste voordelen van een tankkaart in Europa is vanaf het eerste moment duidelijk. Het gebruik van een tankkaart zorgt er namelijk voor dat u niet langer bij tankstations hoeft te betalen in cash.

Dat maakt het hele proces van tanken en betalen niet alleen simpeler, maar ook veiliger, aangezien u niet langer contant geld op zak moet hebben om te kunnen betalen bij het tankstation.

2. Aantrekkelijke kortingen

Ook het feit dat u goedkoper kan tanken in heel Europa is een goede reden om een Europese tankkaart te overwegen. Kortingen op het tanken bestaan in verschillende vormen en zijn voor een groot deel afhankelijk van de aanbieder van de kaart in kwestie, maar over het algemeen worden de volgende kortingen het meest aangeboden:

  • Directe korting: de korting wordt gegeven op de pompprijs.
  • Contractuele korting: een vaste korting op basis van een contractuele overeenkomst.
  • Periodieke prijzen: men kan ook werken met vaste pompprijzen door gebruik te maken van periodieke prijzen, zoals bijvoorbeeld week- of maandprijzen.

3. Betaling achteraf

Wanneer u een tankkaart gebruikt, zullen alle tankbeurten op het einde van iedere maand worden aangerekend.

Zeker voor bedrijven en projecten waarbij meerdere mensen met regelmaat op pad zijn in Europa kan achteraf betalen een groot voordeel zijn, omdat het risico op weigering van een betaling bij een tankstation niet langer bestaat.

De aanbieder van uw tankkaart levert iedere maand een duidelijk overzicht van alle tankbeurten die in de voorafgaande periode werden uitgevoerd.

4. Ook bruikbaar voor andere diensten

Naast het betalen voor tankbeurten in heel Europa kunnen Europese tankkaarten ook gebruikt worden voor andere gerelateerde diensten. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan parkeergarages of autowasstraten, maar ook aan aankopen in de winkeltjes van tankstations.

Ook al deze uitgaven worden, net als alle tankbeurten, door de aanbieder van de tankkaart op het einde van de maand in overzichtelijke (digitale) vorm opgestuurd.

5. Eenvoudiger voor de admin

Veel ondernemers en zelfstandigen waarderen ook de wijze waarop Europese tankkaarten de administratie van hun onderneming aanzienlijk kunnen vereenvoudigen.

Iedere tankbeurt wordt direct elektronisch verwerkt en alle belangrijke gegevens, zoals bijvoorbeeld wie er tankt en wanneer er getankt wordt, worden netjes gearchiveerd.

Oneindige hoeveelheden bonnetjes behoren met een Europese tankkaart dus tot het verleden. Daar komt nog bij dat u bij de meeste aanbieders van Europese bankkaarten ook gepersonaliseerde rapporten kunt aanvragen.

6. Europese tol inbegrepen

Veel van de beschikbare Europese tankkaarten geven ook de mogelijkheid om de betalingen voor Europese tolwegen en toltunnels op dezelfde wijze te verwerken als Europese tankbeurten.

Op die manier maakt een tankkaart ook het betalen van tol in Europa aanzienlijk gemakkelijker en bovendien geven sommige aanbieders ook kortingen.

7. Fiscale aftrekbaarheid

De fiscale status van brandstofkosten is ook interessant voor ondernemers en zelfstandigen in ons land. Zowel het abonnement van een tankkaart als de kosten van de brandstof zelf zijn namelijk fiscaal volledig aftrekbaar, mits de kaart gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel voertuigen heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.