Een tankkaart: hoe werkt dat?

hoe werkt een tankkaart

Zijn uw werknemers vaak op de baan? Dan is het een goed idee om tankkaarten aan te kopen voor uw bedrijf. Maar hoe werken die precies en hoe kunnen ze uw brandstoffactuur verlagen?
Een tankkaart werkt net als een kredietkaart. Alle brandstofaankopen in een bepaalde periode (bijvoorbeeld een maand) worden op één factuur gegroepeerd. Net als bij een kredietkaart hoeft u de aankopen dus niet onmiddellijk te betalen. Omdat alle transacties per tankkaart op één factuur staan, vergemakkelijkt dat de administratieve afhandeling. En dat is goed voor de portemonnee, want time is nog steeds money.

Multimerken tankkaart of merkgebonden tankkaart

U hebt de keuze tussen een merkgebonden tankkaart of een multimerkenkaart, waarmee u en uw werknemers bij zowat alle tankstations in de Benelux terechtkunnen. Met een tankkaart bent u bovendien zeker dat u betaalt tegen de laagste brandstoftarieven.

Promoties en kortingen

Vaak zijn aan een tankkaart allerhande promoties en extra kortingen gekoppeld. Zelfs een kleine korting op de brandstofprijs per liter kan al een wereld van verschil maken voor uw brandstoffactuur, zeker als uw bedrijf een uitgebreid wagenpark heeft.

Voorts bieden sommige leveranciers van tankkaarten nog extra diensten aan. Zo kunt u met uw kaart bijvoorbeeld betalen in de winkel aan een tankstation of bij de carwash.

Ecologisch rijden stimuleren

Alle brandstofaankopen via de kaart worden, precies zoals bij een kredietkaart, geregistreerd. Als u uw werknemers een persoonlijke tankkaart geeft, gekoppeld aan een nummerplaat, kunt u hun brandstofverbruik nauwgezet opvolgen. Zo kunt u nagaan wie er een inefficiënte rijstijl heeft en zuinig rijden stimuleren. Een zuinige rijstijl is nu eenmaal de snelste weg naar voordelig tanken.

Wil u uw werknemers ook goedkoop laten tanken?

VRAAG UW GRATIS OFFERTE AAN!