Hoe de beste tankkaart kiezen voor uw bedrijf?

De stijgende brandstofprijzen zijn voor vele bedrijven een ware marteling voor hun boekhouding. Zodoende de brandstofkosten beter te beheren en deze drastisch te verminderen wordt er steeds meer beroep gedaan op tankkaarten. Vóór u een tankkaart aanschaft doet u er echter goed aan de noden van uw bedrijf in kaart te brengen en vervolgens verschillende tankkaarten te vergelijken. Zo kunt u erachter komen welke soort tankkaart het best bij uw bedrijfsprofiel past. Hier zijn de belangrijkste aandachtspunten om u op weg te helpen.

 • Waarom wenst u een tankaart aan te schaffen (vermindering van uw brandstofkosten, beter beheer van uw verbruik,…)? Het doel dat u stelt zal u een beter beeld geven van de mogelijkheden en diensten die al dan niet aan uw tankkaart gekoppeld zullen moeten worden.
 • Hoe groot is uw wagenpark? Hoeveel tankkaarten wenst u? De keuze hierin is breed: u kan een tankkaart aanvragen voor elk voertuig, voor al uw werknemers (met privé-voertuig) of slechts voor een aantal werknemers/collega’s.
 • Wat is uw geografische dekking? Is uw bedrijf regionaal, nationaal of internationaal actief? Indien uw verkopers door heel België rijden, is het bijvoorbeeld aangeraden om te kiezen voor een multimerken-tankkaart.
 • Over welk budget beschikt u? Hoeveel bent u bereid uit te geven aan uw tankkaart (rekening houdend met de kortingen waarvan u kunt genieten)?

Wat moet een tankkaart bieden?

Sommige tankkaarten zullen beter aansluiten bij uw bedrijf. Hiervoor dient u de volgende factoren vooraf in overweging te nemen zodoende de juiste keuze te maken:

 • Wat zijn de kosten van een tankkaart?
 • Wordt de tankkaart aanvaard in voldoende tankstations?
 • Is de tankkaart in België, in de Benelux of in heel Europa geldig?
 • Tankt u aan een gereduceerd tarief of wordt er een contractuele korting aangeboden?
 • Kunt u gebruik maken van een online platform voor het beheer en wat houdt dit precies in?
 • Is het mogelijk het brandstofverbruik te analyseren? Enkel per wagen of ook per werknemer?
 • Biedt de tankkaart voordelen voor vrachtwagens zoals een beveiligd parkeerterrein?

Vind de beste tankkaart voor uw bedrijf

Total, Network Fuel, Avia, Esso,… De Belgische markt voor tankkaarten is uitgebreid. Maar hoe maakt u de beste keuze? Hoe vergelijkt u de beste offertes? Wij brachten alles samen in één overzicht!

Verder lezen

Welke tankkaart u kiest voor uw bedrijf hangt af van een aantal factoren. De grootte van de korting en het wagenpark spelen hier o.a. een rol in. Merkgebonden of multimerken tankkaart, wij helpen u bij het nemen van de juiste beslissing.

Verder lezen

Een tankkaart: hoe werkt dat? Zijn uw werknemers vaak op de baan? Dan is het een goed idee om tankkaarten aan te kopen voor uw bedrijf. Maar hoe werken die precies en hoe kunnen ze uw brandstoffactuur verlagen? Een tankkaart werkt net als een kredietkaart. Alle brandstofaankopen in een bepaalde periode (bijvoorbeeld een maand) worden…

Verder lezen