Tankkaarten: voor elk wat wils

Of u nu zelfstandige bent, een kmo bezit of een grote speler bent op de markt: een tankkaart biedt voordelen voor iedere soort onderneming. Maar welke soort tankkaart kiest u het best?

Is een tankkaart wel rendabel? Dat is de vraag die veel zelfstandigen of kleine ondernemers zich dezer dagen stellen. Vooral in tijden van crisis staan zij huiverachtig tegenover uitgaven die weinig winst opleveren. Het antwoord is echter simpel: met een tankkaart komt u nooit bedrogen uit. Wel moet u goed nagaan welke soort u het meeste voordeel oplevert. U kunt kiezen voor een merkgebonden of een multimerkenkaart.

Zelfstandige

De beste tankkaart voor een zelfstandige is een merkgebonden kaart. De betaling gebeurt, net als bij een kredietkaart, éénmaal per maand. Elke maand ontvangt u van de brandstofleverancier een factuur met een uitgebreid overzicht van al uw tankbeurten. U hoeft dus niet langer de kasticketjes bij te houden, wat u een pak minder administratief werk en tijdwinst oplevert.

Als u geen grote afstanden hoeft af te leggen met de wagen, dan hebt u genoeg aan één of twee tankstations in uw buurt. Een merkgebonden tankkaart is dan de ideale keuze.

Bovendien gelden op een merkgebonden tankkaart grotere prijskortingen dan op een tankkaart voor verschillende merken. Voor een zelfstandige is dat een niet te onderschatten voordeel.

Kmo

Ook voor een kmo geldt: time is money. Een merkgebonden tankkaart is dus ook hier de beste optie. Zelfs bij een vrij grote vloot blijft de administratie beperkt, omdat u de tankoverzichten van de wagens maar van één brandstofleverancier hoeft te krijgen. Bij een multimerken tankkaart is die overzichtelijkheid veel kleiner.

Ook de hoge kortingen zijn een groot voordeel van een merkgebonden tankkaart. Voor een wat kleiner bedrijf kunnen die lage prijzen een doorslaggevende factor zijn.

Groot bedrijf

Voor een bedrijf met een meer dan gemiddelde vloot hangt alles af van de afstanden die u en uw medewerkers maandelijks afleggen met de wagen. Moeten uw personeelsleden geregeld met de wagen naar onze buurlanden, dan kiest u best voor een multimerkenkaart. Grote merken als Q8, Esso, enz. zijn immers ook in het buitenland gevestigd. Kleinere, lokale leveranciers uiteraard niet.

Bovendien hoeven uw medewerkers met een tankkaart voor verschillende merken niet om te rijden, op zoek naar een pompstation van het juiste merk. Op die manier verliezen ze geen tijd en verbruiken ze minder brandstof.

Anderzijds biedt ook de merkgebonden tankkaart veel voordelen. Door de hogere kortingen bent u bij een grotere vloot beter af met zo’n tankkaart van één leverancier. Dat de tankgegevens gecentraliseerd zitten bij één brandstofleverancier, helpt bovendien om fraude tegen te gaan. In één oogopslag kunt u zien wie van uw werknemers meer dan gewoonlijk heeft getankt of ruim buiten de gewone werkuren.

Voor u een beslissing neemt, kunt u het best de prijzen van beide soorten tankkaarten vergelijken.

Op zoek naar een tankkaart voor u en uw personeel?

Krijg binnen 48 uur gratis offertes van verschillende leveranciers.

Total, Network Fuel, Avia, Esso,… De Belgische markt voor tankkaarten is uitgebreid. Maar hoe maakt u de beste keuze? Hoe vergelijkt u de beste offertes? Wij brachten alles samen in één overzicht!

Verder lezen

Welke tankkaart u kiest voor uw bedrijf hangt af van een aantal factoren. De grootte van de korting en het wagenpark spelen hier o.a. een rol in. Merkgebonden of multimerken tankkaart, wij helpen u bij het nemen van de juiste beslissing.

Verder lezen

Een tankkaart: hoe werkt dat? Zijn uw werknemers vaak op de baan? Dan is het een goed idee om tankkaarten aan te kopen voor uw bedrijf. Maar hoe werken die precies en hoe kunnen ze uw brandstoffactuur verlagen? Een tankkaart werkt net als een kredietkaart. Alle brandstofaankopen in een bepaalde periode (bijvoorbeeld een maand) worden…

Verder lezen