Soorten tankkaarten: multimerken vs. merkgebonden

soorten tankkaarten

De ene tankkaart is de andere niet. Zo zijn er multimerkenkaarten, waarmee u bij verschillende brandstofleveranciers terechtkunt, en merkgebonden kaarten. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Wij besloten beide soorten tankkaarten te vergelijken.

Brandstof kost veel geld. Tot zelfs 20% van de totale kost van uw wagenpark gaat naar brandstof. Een doordacht tankbeleid is dus aangewezen. En daarbij hoort ook kiezen voor de juiste tankkaart.

Een tankkaart is voor elk soort bedrijf geschikt. De administratie gebeurt bij de leverancier van de kaart, wat u veel tijd en werk uitspaart. Al na enkele tankbeurten bent u uit de kosten die een tankkaart met zich meebrengt.

Maar welke soort tankkaart past nu het best bij uw vloot? Veel hangt af van de grootte van uw wagenpark en het aantal tankstations waar u met de brandstofkaart kan betalen. Ook de grootte en de soort van prijskorting die u met de tankkaart krijgt, spelen uiteraard een rol.

1. Grootte van het netwerk

Met een multimerken tankkaart kunt u bij een veel groter netwerk van pompstations terecht dan met een merkgebonden kaart. Uw werknemers en u verliezen geen tijd (of brandstof) met het zoeken naar het juiste tankstation. Zo geraakt u snel en efficiënt aan brandstof.

Bovendien kunt u met een tankkaart voor meerdere merken vaak ook in onze buurlanden terecht.

2. Grootte van de prijskorting

Veelal krijgt u de grootste kortingen bij een merkgebonden tankkaart. Waar u bij een multimerkenkaart alleen korting krijgt op de (wekelijkse) officiële prijs, geniet u bij een tankkaart van één bepaalde brandstofleverancier vaak een extra korting op de prijs aan de pomp. Aangezien de brandstofprijzen in lokale, vaak onbemande stations nog een stuk lager liggen dan de officiële prijs, doet u met een tankkaart van één merk dus heel wat voordeel. Om die reden winnen de merkgebonden kaarten steeds meer aan populariteit.

3. Grootte van het wagenpark

Beschikt uw bedrijf over een grote wagenvloot? Dan bent u wellicht beter af met merkgebonden kaarten. De grotere prijskortingen compenseren immers dat uw werknemers moeten omrijden naar een tankstation van de juiste brandstofleverancier.

De belangrijkste voor- en nadelen van multimerken en merkgebonden kaarten op een rijtje:

Multimerken
+ Groot netwerk van tankstations
– Lagere prijskortingen (lagere volumekorting + geen kortingen aan de pomp)

Merkgebonden
+ Hogere prijskortingen, want ook kortingen op de pomp
+ Overzichtelijkheid van administratie (rapportering van mogelijk misbruik en facturatie), want slechts één brandstofleverancier
– Minder groot netwerk van tankstations

Bent u op zoek naar een tankkaart leverancier?

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk.

De naam zegt het zelf: de multimerken tankkaart maakt het u mogelijk om in het tankstation van uw keuze te gaan tanken. U hoeft dus niet langer op zoek te gaan naar het juiste tankstation gebonden aan uw kaart. Wilt u bovendien tanken in zowel België als Luxemburg en Nederland? Met één of meerdere bedrijfsvoertuigen?…

Verder lezen

Als zelfstandige is een tankkaart onmisbaar. Veel ondernemers en zelfstandigen stappen over naar een tankkaart omdat ze het gedoe met bonnetjes beu zijn. Ook wanneer uw medewerkers tanken op kosten van het bedrijf is een tankkaart gemakkelijk. U hebt een duidelijk overzicht van alle kosten én kunt tanken aan de beste prijs. Dit zijn de…

Verder lezen

Dit zijn de 4 voordelen van een tankkaart Bedrijven met personeel op de baan doen er goed aan om met brandstofkaarten te werken. Ze leveren zowel het bedrijf als de werknemers namelijk heel wat voordelen op. 1. Brandstofkosten verlagen Alle transacties worden geregistreerd. Dit levert het bedrijf gedetailleerde rapporten op over brandstofverbruik en brandstofkosten. Met…

Verder lezen