Tankkaart voor zelfstandigen

Tankkaart voor zelfstandigen

Als zelfstandige is een tankkaart onmisbaar. Veel ondernemers en zelfstandigen stappen over naar een tankkaart omdat ze het gedoe met bonnetjes beu zijn. Ook wanneer uw medewerkers tanken op kosten van het bedrijf is een tankkaart gemakkelijk.

U hebt een duidelijk overzicht van alle kosten én kunt tanken aan de beste prijs. Dit zijn de voordelen van een tankkaart voor zelfstandigen:

  1. Administratieve eenvoud: alle kosten op één brandstoffactuur
  2. Tot 9 cent korting aan de pomp
  3. Duidelijk overzicht van alle tankbeurten
  4. LPG, diesel, benzine,…
  5. Multi-merk of één netwerk?
  6. Vergelijk tankkaarten

1. Administratieve eenvoud: alle kosten op één brandstoffactuur

Zonder tankkaart moet u voor de boekhouder elk bonnetje van een tankbeurt apart bijhouden. Met een tankkaart krijgt u een duidelijk en efficiënt overzicht van alle tankbeurten. U kunt alle kosten snel en gemakkelijk inbrengen in uw boekhouding en krijgt maandelijks een duidelijk overzicht in één brandstoffactuur.


2. Korting aan de pomp voor kaarthouders

Netwerken geven hun trouwe klanten vaak een extra korting aan de pomp. Zo bespaart u als eigenaar van een tankaart al snel 9 cent per liter. Op een jaar tijd kan dat al een pak geld schelen.


3. Duidelijk overzicht over alle tankbeurten

Een bijkomend voordeel van tankkaarten voor zelfstandigen is dat je een duidelijk overzicht over alle tankbeurten hebt. Vaak stellen de netwerken een login ter beschikking waarin je in real time het aantal tankbeurten per kaart en wagen kan opvolgen. Zo krijgt u snel controle over de brandstofkosten van uw bedrijf.


4. Tankkaart zelfstandige: benzine, LPG of diesel?

Als zelfstandige hebt u de keuze tussen verschillende tankkaarten. U kunt kiezen voor benzine, LPG, diesel,… U kan ervoor kiezen dat voor één type tankkaart bijvoorbeeld enkel diesel beschikbaar is, om misbruik te vermijden.

 


5. Multimerken-kaart of één netwerk

Het grootste bezwaar tegen een tankkaart voor zelfstandigen is dat je niet meer overal zal kunnen tanken. Wie zich aansluit bij Q8, Texaco of Dats kan bij alle stations van dat netwerk tanken. U kunt ook kiezen voor een multimerken-kaart. Bij dat type kaart krijgt u vaak iets minder korting maar kunt u wel bij verschillende tankstations tanken.
VRAAG JOUW GRATIS OFFERTE AAN!

Tankkaart aanvragen: voor wie loont het de moeite? Elke ingeschreven onderneming haalt voordeel uit een tankkaart, van een kleine zelfstandige tot een groot bedrijf. Het levert een besparing op de brandstof op en een vlotte administratie. KMO’s: snellere administratie Met een tankkaart zal de (fiscale) administratie heel wat lichter worden, wat voor een grote tijdswinst…

Verder lezen