Tankkaart aanvragen: voor wie loont het de moeite?

Tankkkaart aanvragen

Elke ingeschreven onderneming haalt voordeel uit een tankkaart, van een kleine zelfstandige tot een groot bedrijf. Het levert een besparing op de brandstof op en een vlotte administratie.

KMO’s: snellere administratie

Met een tankkaart zal de (fiscale) administratie heel wat lichter worden, wat voor een grote tijdswinst zorgt. De tankbonnetjes moeten niet meer bijgehouden worden om ze te verwerken, alles gebeurt digitaal. Ook de BTW-aangifte wordt eenvoudiger.

Per periode ontvangt men een overzichtelijke factuur. Op die manier kan het brandstofverbruik geanalyseerd worden per gebruiker en per wagen en kunnen er aanpassingen gedaan worden om hierop te besparen.

Grote vloot: besparing brandstof

Wanneer het om een groot wagenpark gaat is het besparen op de brandstofkosten erg interessant. Een kleine aanpassing op basis van de analyses kan namelijk een groot verschil in de kosten betekenen wanneer er veel bedrijfswagens zijn.

Met een tankkaart wordt het beheer van het wagenpark veel eenvoudiger dankzij het online platform. Wijzigingen kunnen snel doorgevoerd worden en ook fraude en misbruik worden snel gedetecteerd.

Brandstofpas voor alle wagens

Alle soorten voertuigen komen in aanmerking voor een tankkaart. Van kleine bedrijfswagens voor vertegenwoordigers tot bestelwagens en vrachtwagens. Er zijn zelfs brandstofkaarten die extra voordelen bieden voor vrachtwagens zoals een beveiligd parkeerterrein. Enkel voor vrachtwagens die zwaarder zijn dan 3,5 ton wordt meestal geen tankkaart gegeven.

Ontdek ook de voordelen van een tankkaart

VRAAG UW GRATIS OFFERTE AAN!

Als zelfstandige is een tankkaart onmisbaar. Veel ondernemers en zelfstandigen stappen over naar een tankkaart omdat ze het gedoe met bonnetjes beu zijn. Ook wanneer uw medewerkers tanken op kosten van het bedrijf is een tankkaart gemakkelijk. U hebt een duidelijk overzicht van alle kosten én kunt tanken aan de beste prijs. Dit zijn de…

Verder lezen