Tankkaart: voordeel van alle aard

Voordeel alle aard tankkaart

Uw werknemers geven ongetwijfeld al redelijk wat geld uit aan brandstof. Een tankkaart van het bedrijf is dan een leuk extraatje. Maar hoe zit dat nu fiscaal gezien en is een tankkaart als extralegaal voordeel wel zo interessant? Let op: vanaf 2017 geldt er een verhoging van de verworpen uitgave voor werkgevers.

Tankkaart als voordeel van alle aard in combinatie met bedrijfswagen

In combinatie met een bedrijfswagen is een tankkaart zeker interessant. Voor werknemers die een bedrijfswagen én een tankkaart hebben speelt de hoeveelheid die ze tanken geen rol bij de berekening van het voordeel van de tankkaart. Het voordeel van alle aard wordt namelijk berekend op de cataloguswaarde en de CO2-uitstoot van de wagen.

Tankkaart als voordeel van alle aard zonder bedrijfswagen

Een tankkaart zonder bedrijfswagen voor werknemers is iets minder interessant. Hierbij wordt het voordeel namelijk wel berekend op het verbruik van de tankkaart. Het voordeel van alle aard staat in dit geval gelijk aan de kostprijs van de brandstof die de werknemer gebruikt. Voor de fiscus is dit bedrag een voordeel van alle aard waarop sociale zekerheidsbijdragen verschuldigd zijn.

bespaar-op-tankbeurten

Tankkaart als voordeel van alle aard, Interessant of niet?

Zelfs zonder bedrijfswagen blijft een tankkaart een interessant voordeel. De werkgever betaalt dan wel extra RSZ-bijdragen maar toch blijft het geven van een tankkaart tot 30% goedkoper dan een klassieke loonsverhoging.

Nieuw vanaf 2017: verhoging “verworpen uitgave”

Vanaf 2017 voert de overheid een verhoging in van de “verworpen uitgave”. Stel dat u als werkgever een tankkaart ter beschikking stelt van uw werknemer. U staat toe dat de werknemer deze tankkaart ook gebruikt voor privégebruik. Tot eind 2016 was 17% van het voordeel van alle aard een verworpen uitgave voor de werkgever. In 2017 wordt dit opgetrokken naar 40%. Dat wil dus zeggen dat de werkgever minder kosten kan inbrengen en zo meer belastingen zal betalen.

Laat uw werknemers genieten van het voordeel van een tankkaart

VRAAG UW GRATIS OFFERTE AAN!

Dit zijn de 4 voordelen van een tankkaart Bedrijven met personeel op de baan doen er goed aan om met brandstofkaarten te werken. Ze leveren zowel het bedrijf als de werknemers namelijk heel wat voordelen op. 1. Brandstofkosten verlagen Alle transacties worden geregistreerd. Dit levert het bedrijf gedetailleerde rapporten op over brandstofverbruik en brandstofkosten. Met…

Verder lezen