Wat zijn de kosten voor een tankkaart?

Kosten tankkaartDe tankkaart wordt de laatste jaren steeds meer begeerd binnen elk bedrijf, zowel voor werkgever als werknemer. De voordelen van een tankkaart zijn dan ook uiteenlopend. U geniet namelijk van goedkope brandstrofprijzen door extra korting te krijgen aan de pomp, u hoeft geen tankbonnetjes meer bij te houden en alle tankkosten worden doorgestuurd in één overzichtelijke factuur waardoor u de administratieve rompslomp drastische vermindert.

Maar biedt een tankkaart nu enkel maar voordelen en besparingen? Is deze volledig gratis of zijn hier toch extra kosten aan verbonden? Een overzicht!
 
 
 
 

Kosten tankkaart: met of zonder abonnement?

Het ingebruik nemen van een tankkaart wordt gewoonlijk gecombineerd met het afsluiten van een abonnement. Maak u echter geen zorgen, deze abonnementen worden aan zeer voordelige prijzen aangeboden. De aanbieders mikken hiermee vooral op het opbouwen van een vaste klantenkring. Zo zijn ze er zich van verzekerd dat de klant die aangesloten is op hun tankkaart ook effectief in hun netwerk aan tankstations zal komen tanken.

Maar hoeveel betaalt u nu concreet voor een tankkaart?
De kosten van een tankkaart zijn voornamelijk afhankelijk van twee factoren:

  1. De aanbieder: sommige aanbieders van tankkaarten rekenen geen kosten aan. Maar in de meeste gevallen moet u echter rekening houden met een jaarlijkse abonnementskost. Hou hierbij rekening met een prijs tussen €2 en €25 per kaart (excl. BTW). Hierbij zullen ook nog éénmalige administratiekosten aangerekend worden voor het activeren van de tankkaart. Deze bedragen gewoonlijk +- €15.
  2. De klant: de kosten van een tankkaart moeten vervolgens ook afgestemd worden op de noden en behoeften van elk bedrijf/zelfstandige. Wilt u in gans Europa kunnen tanken of enkel in de Benelux? Wenst u volledige analyse van uw brandstofverbruik evenals een gedetailleerde factuur van al uw tankkosten? Dit zijn allemaal extra opties die als bijkomende kosten bij uw tankkaart aangerekend zullen worden.

Wilt u de kosten weten voor uw tankkaart?

Wilt u weten hoeveel u zal moeten betalen voor uw tankkaart. Vraag dan nu uw offerte aan en krijg gratis advies en een prijs op maat. Deze aanvraag is uiteraard gratis en vrijblijvend.
 

Vraag uw gratis offerte aan

 

Bij welke aanbieders van tankkaarten kan u terecht?